понеделник, 2 декември 2013 г.

Коледни сладки

Лешникови целувки



за около 75 сладки

3 белтъка
175 гр. захар 
1 пакетче ванилена захар 
200 гр. смлени лешници
50 цели, необелени лешника

Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на пяна. За да станат на пяна е важно перката на миксера и съда в който ще бъркате да са сухи. Продължавайки да бъркате с миксера, постепенно добавяте захарта, ванилената захар и лешниците.


В тавата се слага хартия за печене без да се маже. С лъжица се правят купчинки от сместа (купчинката трябва да е от около половин чаена лъжица смес, за да станат с около 4-5см. в диаметър, но пожелание можете да ги правите по-големи или по-малки), оставяйте повече разстояние между им, за да не залепнат една за друга при печенето. На всяка сладка се поставя по един цял лешник. Пекат се в предварително нагрята до 150°C фурна за около 20 минути до златисто.






Няма коментари:

Публикуване на коментар