четвъртък, 5 декември 2013 г.

Коледни сладки

Сладки с марципан



за около 80 сладки



за тестото
125 гр. масло
75 гр. захар
2 жълтъка
250 гр. брашно








за украсата
200 гр. суров марципан
100 гр. пудра захар
2 с.л. ром
2 белтъка

+

0,5 ч.ч. желирано сладко /по избор/
2 с.л. с връх захар



За тестото: маслото, захарта и жълтъците се разбиват хубаво. Добавя се брашното. Омесва се хубаво с ръце, покрива се с кърпа и се оставя за около час в хладилника.

Охладеното тесто се разточва с дебелина 0,5 см. Изрязват се кръгчета /ако нямате форма, използвайте малка чаша/ и се слагат в тава постлана с хартия за печене.



За украсата: марципанът, пудрата захар, белтъците и ромът се смесват. Сместа се поставя в шприц и се шприцова по края на сладките хубаво в затворен кръг, за да може след това да не изтича сладкото. 

 

Пекат се на 180 °C за 15 минути. Оставят се да изстинат.

Сладкото и захарта се слагат на котлона да кипнат и с получената течна маса се запълват кръгчета върху сладките.


Оставят се да изстинат и изсъхнат хубаво. Можете да съхраните сладките за по-дълго време в метална кутия.











Няма коментари:

Публикуване на коментар