Коледни сладки
Оставят се да изстинат и изсъхнат хубаво. Можете да съхраните сладките за по-дълго време в метална кутия.
Сладки с
марципан
за около 80 сладки
за тестото
125 гр. масло
75 гр. захар
2 жълтъка
250 гр. брашно
за
украсата
200 гр. суров
марципан
100 гр. пудра захар
2 с.л. ром
2 белтъка
+
0,5
ч.ч. желирано сладко /по избор/
2 с.л. с връх захар
За
тестото: маслото, захарта и жълтъците
се разбиват хубаво. Добавя се
брашното. Омесва се хубаво с ръце, покрива
се с кърпа и се оставя за около час
в хладилника.
Охладеното тесто се разточва с дебелина 0,5 см. Изрязват се кръгчета /ако нямате форма, използвайте малка чаша/ и се слагат в тава постлана с хартия за печене.
За украсата:
марципанът, пудрата захар, белтъците и
ромът се смесват. Сместа се поставя в
шприц и се шприцова по края на сладките
хубаво в затворен кръг, за да може след
това да не изтича сладкото.
Пекат се на
180 °C
за 15 минути. Оставят се да
изстинат.
Сладкото и
захарта се слагат на
котлона да кипнат и с
получената течна маса се запълват
кръгчета върху сладките.
Оставят се да изстинат и изсъхнат хубаво. Можете да съхраните сладките за по-дълго време в метална кутия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар