Коледни сладки
Орехови бисквити
за около 80 бисквити
180 гр. брашно
70 гр. царевично нишесте
1 ч.л. мая на прах
125 гр. масло
120 гр. захар
1 пакетче ванилена захар
3 капки бадемов аромат
1 яйце
100 гр. смлени сурови орехови ядки
1 белтък
80 половинки сурови орехови ядки
Преситете брашното, нишестето и
маята. Добавете омекналото масло, нарязано на парчета и разбъркайте с лъжица.
Добавете захарта, ванилената захар, бадемовия аромат, яйцето и смлените орехи.
Омесете сместа с ръка, докато не се получи хомогенно тесто.
Разделете тестото на две и го оформете в две дълги рула, с дължина около 20 см., завийте ги в прозрачно фолио и ги оставете за 4
часа в хладилника.
Нарежете рулата на филийки с
дебелина около 0,5 см. и ги подредете върху тава покрита с хартия за печене.
Намажете ги с белтъка и сложете отгоре орехова ядка.
Пекат се 12 минути на
предварително загрята фурна на 200°C (или 175°C с обдухване за 8-10 минути). Оставете ги
да изстинат и ги съхранявайте в метална кутия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар