неделя, 1 декември 2013 г.

Коледни сладки

Орехови бисквити


за около 80 бисквити

180 гр. брашно
70 гр. царевично нишесте
1 ч.л. мая на прах
125 гр. масло
120 гр. захар
1 пакетче ванилена захар
3 капки бадемов аромат
1 яйце
100 гр. смлени сурови орехови ядки
1 белтък
80 половинки сурови орехови ядки

Начин на приготвяне

Преситете брашното, нишестето и маята. Добавете омекналото масло, нарязано на парчета и разбъркайте с лъжица. Добавете захарта, ванилената захар, бадемовия аромат, яйцето и смлените орехи. Омесете сместа с ръка, докато не се получи хомогенно тесто.

Разделете тестото на две и го оформете в две дълги рула, с дължина около 20 см., завийте ги в прозрачно фолио и ги оставете за 4 часа в хладилника.

Нарежете рулата на филийки с дебелина около 0,5 см. и ги подредете върху тава покрита с хартия за печене. Намажете ги с белтъка и сложете отгоре орехова ядка.

Пекат се 12 минути на предварително загрята фурна на 200°C (или 175°C с обдухване за 8-10 минути). Оставете ги да изстинат и ги съхранявайте в метална кутия.







Няма коментари:

Публикуване на коментар