четвъртък, 18 декември 2014 г.

Хрупкави звезди с шоколад и канела




Продукти:
250гр. брашно
150гр. захар
150гр. масло
40гр. мед
1 жълтък
100 гр. настърган тъмен шоколад
1 равна лъжица канела на прах
кората на 1 лимон ( добре е да е био)
Продукти за намазване:
1 белтък
канела на прах - колкото е необходимо



Приготвяне:

В голяма купа сложете брашното, захарта, студеното масло нарязано на кубчета, меда, жълтъка ( запазете белтъка, който ще ви трябва за намазването), шоколада настърган на ситно, канелата на прах и настърганата кора от лимон. Размесете хубаво продуктите, докато стане хомогенна смес и оформете топка

С точилка разточете тестото върху набрашнена повърхност, до ½ см. с помощта на резци изрежете звезди, повторете същите операции докато не свърши тестото. Подредете звездите върху тава покрита с хартия за печене. Намажете повърхността им с белтъка и поръсете с щипка канела.



Затоплете предварително фурната на 150° и печете около 12-15 минути, извадете ги от тавата и ги оставете да изстинат.


Приятно печене!




Няма коментари:

Публикуване на коментар