сряда, 15 юли 2015 г.

Кекс с малини



Чудесна и лесна рецепта за летните дни. Препоръчва се на любителите на не толкова сладките десерти, поради малкото захар и леко стипчивия вкус на малините, а за останалите: винаги можете да добавите повече захар.


  • 125 г меко краве масло
  • 120 г захар
  • 2 яйца
  • 225 г брашно 
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 125 мл прясно мляко
около 150 г  малини 

Маслото се разбива хубаво със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко сместа се разбива. Редуват се брашното с бакпулвера и млякото, като се бърка постоянно.
Прибавят се около 50г. малини и се разбърква внимателно на по-ниска степен.



Формата се намазва с масло и се покрива с фин слой брашно. Слага се една част от тестото, разпределят се останалите малини и се заливат с останалото тесто. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за около 1 час. Ако се наложи след около 30 минути кекса се покрива с алуминиево фолио.
След като се изпече кексът се оставя да се охлади напълно върху метална решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар