четвъртък, 11 декември 2014 г.


Хрупкави сладки с шест вида ядки и семена


Продукти

80гр. бадеми
70гр. лешници
50гр. кашу
30гр. слънчогледови семки
70гр. oрехи
2 чаени лъжици сусамово семе
3 супени лъжици вода
1 чаена лъжица лимонов сок
250гр. кафява захар
2 белтъка 

Всички ядки и семена трябва да са сурови


Смесете бадемите, лешниците, кашуто и орехите. Ядките трябва да се нарежат, така че да останат парчета с най-различна големина, можете да оставите и една част от ядките цели, но трябва да има и много ситни. Това става най-лесно в кухненския робот. След това добавете слънчогледовите семки и сусама.

В тенджера затоплете съвсем малко захарта, добавете водата и лимоновия сок, след което добавете и ядките.

В суха купа разбийте белтъците на пяна. Добавете сместа със захарта и ядките и разбъркайте добре.

Затоплете фурната на 150° / или 130° с вентилатор/. В тава сложете хартия за печене с помощта на две лъжички започнете да правите малки купчинки, като оставяте разстояние между тях. Сладките се пекат около 20 минути.

Можете вместо на купчинки да сложите малко от сместа на дъното на малки хартиени формички за мъфини.

Приятно печене!



Няма коментари:

Публикуване на коментар