понеделник, 20 юли 2015 г.

И пак малини!
Малинов чийзкейк
БЕЗ ПЕЧЕНЕ :)



Времето.
Времето е малко!

Винаги времето е малко, затова търся най-лесните рецепти. Иначе съм дарена с търпение и бих могла да надвисна цял ден над тавите и купите, да бъркам и да меся, да точа и да украсявам и това ще ми достави огромно удоволствие. Имам обаче едно Матейче за отглеждане, което бяга надалеч от миксера, макар и да обича да разнася точилката из цялата къща и да разпилява формичките за мъфини навсякъде /тези ги бракувам/.
Може би скоро и той ще започне да ми помага и заедно да забъркваме вкусни смеси за сладкиши, кексове и сладки, но най-вероятно преди това ще бъркаме кюфтета от кал и ще правим сандвичи с листа и камъни, за да тренираме :) 

Рецептата за този чийзкейк намерих някъде из интерет преди време, правила съм го много пъти, но в последствие загубих ценните указания и се отдадох на пълни импровизации. Ето и рецептата:

За блата:
200гр. масло
250гр. пълнозърнести бисквити

За крема:
една шепа малини
250гр. маскарпоне
200 гр. крем сирене Филаделфия
100мл. течна сметана без захар
120гр. пудра захар
малка чаена лъжица ром



Натрошете бисквитите на трохи в блендера. Разтопете маслото и го смесете хубаво с бисквитите в купа. Изсипете сместа в форма за торта и с помощта на лъжица и с малко натиск разстелете сместа, за да покрие хубаво дъното и да стане сравнително равна повърхност.

В купа изсипете течната сметана и я разбийте добре с миксера, като добавяте пудрата захар по малко. След като стане пухкава смес добавете маскарпонето, сиренето Филаделфия и рома и отново разбъркайте хубаво. Накрая добавете малините и разбъркайте с лъжица.
Разстелете крема върху изстиналия блат и поставете в хладилника. Преди да го изядете го оставете да се охлади поне за час.



Няма коментари:

Публикуване на коментар